اجتماعی » اجتماعی و اقتصادی » دانشگاه » دسته‌بندی نشده » سیاست » سیاسی » فرهنگ » ویژه خبری
کد خبر : 1354
دوشنبه - 22 اردیبهشت 1404 - 21:55

تشکل مجمع اسلامی واحد علوم و تحقیقات با پیروزی پی در پی موفق گردید، به مرحله کشوری راه یابد.

تیم تشکل مجمع اسلامی با موفقیت در دور سوم از مسابقات سراسری کرسی های آزاد اندیشی در محور اجتماعی به مرحله کشوری راه یافتند. این موفقیت را به اعضای تیم و تمام اعضای تشکل مجمع اسلامی دانشجویان واحد علوم و تحقیقات تبریک عرض میکنیم.

اعضای تیم :

سرکارخانم نگین گراوند

جناب آقای پارسا ثمینی پور

سرکارخانم غزل محمدی

سرکارخانم فرشته حضری 

سرکارخانم حانیه حسینی 

با آرزوی موفقیت

دکتر کیهان برزگر عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات به استادی ارتقاء یافت.

به گزارش روابط عمومی، در جلسه هیات ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی مرتبه علمی دکتر کیهان برزگر عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات به استادی ارتقاء یافت.

دکتر کیهان برزگر با مدرک دکتری روابط بین الملل عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای بیش از ۱۵۰ مقاله ISI و علمی و پژوهشی است.

رزومه کامل دکتر کیهان برزگر را در اینجا مشاهده کنید.

مطالبه‌گری نماینده دانشجویان، جناب آقای رضا فرید در پی مشکلات دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

🔺️مطالبه‌گری نماینده دانشجویان دانشکده علوم پایه و رشته علوم سیاسی و نماینده مجمع اسلامی، جناب آقای رضا فرید در رابطه با خدمات رفاهی و آموزشی و تحصیلی جهت رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از هیأت رییسه دانشگاه. طی نشستی که در دانشکده علوم انسانی واقع در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، صورت گرفت؛ برخی از دانشجویان رشته‌های دانشگاهی علوم تحقیقات، به مطالبه‌گری در محضر هیئت رئیسه و مسئولین دانشگاه پرداختند. برخی از مسائل مطالبه‌گری‌ نماینده مجمع اسلامی و دانشجویان واحد علوم و تحقیقات، جناب آقای رضا فرید، دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی بدین شرح می‌باشد:

🔸️در ساختمان علوم پایه (دانشکده شهید فخری زاده) مسائلی است که به آنها رسیدگی نمی‌شود. عدم رسیدگی به ساده‌ترین نیازهای دانشجویان و اساتید با وجود شهریه‌های بسیار، عملا توهین به شأن افراد حاظر در آن دانشکده و هر نقطه‌ای از دانشگاه است. در بحث آموزشی، کلاس‌های ساختمان علوم پایه دارای تخته‌های نامناسب هستند که امکان نگارش به روی آنها وجود ندارد؛در بحث سلامت و بهداشت، سرویس‌های بهداشتی وضعیت مناسبی ندارند اکثرا دچار مشکل و غیر قابل استفاده هستند؛ در بحث مالی، شهریه‌های هر ترم دانشجویان بسیار بالا است. دانشجو انتظار دارد در قبال پرداخت این شهریه بسیار و کلان، با رویکرد فعلی مسئولین دیگر حداقل امکانات را داشته باشد؛ چرا کلاس‌ها دارای سیستم گرمایشی نیستند؟ مسائل بهداشتی این ساختمان در اولویت نیستند؟ ساختمان علوم پایه دارای خرابی‌های بسیاری هست، پله‌هایی که ساخته شده‌اند سنگی هستن و با فرا رسیدن فصل سرما برای اساتید، کارکنان و دانشجویان مشکل‌ساز میشوند. آیا دانشگاه حاظر به پرداخت هزینه سلامتی و بیمارستانی افراد است؟ دانشجویان رویای حداکثر امکانات را ندارند زیرا انتظاری بی‌فایده است ولی چرا حداقل‌ها نیز از اساتید و کارکنان و دانشجویان سلب میشود؟وی افزود: این تنها بخش کوچکی از مشکلات یک دانشکده است. آیا مسئولین به سایر دانشکده های این دانشگاه سر میزنند؟ از وضعیت دانشجویان و اساتید اطلاعی دارند؟ تابه حال، مسیر طی شده توسط دانشجویان را در مسیر نامناسب سربالایی با سرمای شدید رفته اند؟ یا فقط در خودرو های شخصی، تنها به محل کار خود میروند که اگر بروند… و دانشجو را قبول به ملاقات کنند…. میدانند کدام رشته‌ها فضای مناسب تحصیلی و کلاسی ندارند؟ مسئولین در جریان بد رفتاری افراد شاغل در دانشکده با دانشجویان هستند؟ یا هیأت رییسه تنها دانشجو را به چشم کیف پول می‌بیند؟دانشجویان از کدام مسئول باید پیگیر نیاز خود باشند در حالی که، مسئول تنها به کارت بانکی دانشجو نگاه می‌کند.

مهلت ثبت‌نام داوطلبان برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد از فردا یکشنبه 20 آبان ماه آغاز می‌شود.

آغاز مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد از فردا

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه، آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ در صبح و عصر روز پنجشنبه دوم اسفندماه ۱۴۰۳ و صبح روز جمعه سوم اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی مقرر شد تا امکان ثبت‌نام پذیرفته شدگان دوره‌های روزانه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ فراهم شد، براین اساس سایت سازمان سنجش از فردا دوباره برای داوطلبان کارشناسی ارشد باز می‌شود.داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته از فردا یکشنبه ۲۰ آبان ماه می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان ملی سنجش برای ثبت نام اقدام کنند.داوطلبانی که قبلاً نسبت به ثبت‌نام اقدام کرده‌اند نیز می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ نسبت به ویرایش اطلاعات خود اقدام کنند.ممنوعیت ثبت‌نام پذیرفته شدگان ۱۴۰۴ در آزمون سال ۱۴۰۵ البته براساس اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴،با توجه به مصوبه جلسه ۹۰۴ مورخ ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی داوطلبانی که در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ ثبت نام و شرکت کنند و در ردیف پذیرفته شدگان نهایی دوره روزانه (آموزش رایگان) آزمون مذکور قرار گیرند، چه در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبت نام کنند و چه ثبت نام نکنند، اجازه شرکت مجدد در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ را نخواهند داشت.

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی شرایط تحت پوشش قرار گرفتن بیمه زنان خانه‌دار را تشریح کرد.

شرایط پوشش بیمه‌ای «زنان خانه‌دار» و رقم حق‌بیمه پرداختی آنها

مجید ملکی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تعداد زنان خانه‌دار تحت پوشش بیمه خانه‌داری، اظهار کرد: طبق آخرین آمار و اطلاعات، در حال حاضر ۵۳۱ هزار و ۱۴۱ نفر از زنان خانه‌دار، تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار هستند.

وی با بیان اینکه سه نوع نرخ حق‌بیمه ۱۴، ۱۶ و ۲۰ درصد برای بیمه زنان خانه‌دار و دختران تعریف شده است، اظهار کرد: نرخ حق‌بیمه ۱۴ درصد (۱۲ درصد سهم بیمه‌شده + ۲ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۶ درصد شامل (۱۴ درصد سهم بیمه‌شده + ۲ درصد سهم دولت) بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ پرداخت حق‌بیمه ۲۰ درصد (۱۸ درصد سهم بیمه‌شده + ۲ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است که نرخ کامل بیمه‌پردازی را تشکیل می‌دهد.

به گفته رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

ملکی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان بهزیستی و کمیته امداد برای معرفی زنان خانه‌دار قراردادی با تامین اجتماعی دارد؟، توضیح داد: سازمان تأمین اجتماعی در راستای وظایف قانونی و ذاتی خویش و به منظور گسترش و توسعه امر بیمه به آحاد افراد جامعه «زنان خانه‌دار» را با احراز شرایط مربوطه از ۱۷ آذرماه سال ۱۳۸۷ در زمره مشمولان مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار داده و این قبیل از متقاضیان در صورت تمایل می‌توانند به صورت خوداظهاری به عنوان «زنان خانه‌دار» و با انعقاد قرارداد و پرداخت حق‌بیمه مقرر از تعهدات قانونی این سازمان بهره‌‏مند شوند بنابراین جهت بیمه شدن، نیازی به معرفی این قبیل از افراد توسط نهاد یا مرجع خاصی نیست.

دکتر مسعود پزشکیان ماده واحده «نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴» که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است را برای اجرا ابلاغ کرد.

با ابلاغ از سوی رئیس‌جمهور؛

نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد

به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴» که در جلسه ۹۰۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور

ماده واحده «نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴» که در جلسه ۹۰۴ مورخ ۲۰/‏۰۶/‏۱۴۰۳‬ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنا به پیشنهاد سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور، به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌گردد:

«ماده واحده – سهمیه مناطق براساس بخش محل تحصیل سه سال آخر دوره متوسطه داوطلب تعیین می‌شود. اگر این سه بخش در یک منطقه باشد، سهمیه اختصاص‌یافته به آن منطقه، به‌عنوان سهمیه نهایی داوطلب منظور می‌شود. در صورتی که بخش‌های محل تحصیل سه سال آخر متوسطه داوطلبان دارای سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه داوطلب بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی بخش منطقه مرفه‌تر (حتی یک سال از سه سال) تعیین می‌شود.

تبصره ۱- داوطلبانی که حداقل ۲ سال از ۳ سال آخر تحصیل دوره متوسطه خود را در مدارس خارج از کشور گذرانده باشند، جزو سهمیه منطقه دو محسوب می‌شوند.

تبصره ۲- کلیه داوطلبان دارای معلولیت بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، آسیب گفتار و زبان، تکاملی رشد و اعصاب و روان، جزو سهمیه منطقه سه محسوب می‌شوند.

تبصره ۳- سهمیه مناطق برای داوطلبان طلبه سطح یک حوزه‌های علمیه، بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر سطح یک حوزه تعیین می‌شود. در صورت تفاوت بخش این سه منطقه، سهمیه براساس بخش منطقه مرفه‌تر (مطابق سایر داوطلبان) لحاظ می‌شود».

مسعود پزشکیان
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی»

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای انقلاب فرهنگی مطرح کرد:

ضرورت تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان با همکاری قوای سه‌گانه

به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، فهمیه فرهمندپور در دومین نشست از سلسله رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده با موضوع الزامات نظام حمایت قضایی در حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده با اشاره به برنامه‌های ویژه این ستاد به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در ستاد خانواده و زنان، تصمیم گرفتیم برنامه‌ای را با عنوان «حکمرانی تمدنی» طراحی کنیم که هدف آن تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده است. این برنامه شامل سلسله‌نشست‌هایی است که به مسائل و چالش‌های کلیدی این حوزه پرداخته و تلاش می‌کند با طرح سوالات و مسائل اساسی، به پاسخ‌هایی ساختارمند و راهگشا دست یابد.

وی در ادامه افزود: در کمتر از یک ماه گذشته، توانستیم ۱۱ نشست را برنامه‌ریزی کنیم که تا پنجم آذر برگزار خواهند شد. این نشست‌ها با هدف پاسخگویی به نیازهای مختلف حوزه زنان و خانواده، ابعاد متنوعی از حکمرانی را پوشش می‌دهند.

فرهمندپور با اشاره به تنوع موضوعات مطرح‌شده در این نشست‌ها گفت: ما در اولین نشست به موضوع حکمرانی مردمی‌سازی پرداختیم. در تعامل با قوه قضاییه، به مباحث حکمرانی و نظام دادرسی در حوزه زنان و خانواده توجه کردیم و با شهرداری تهران نیز موضوعات مربوط به مدیریت شهری و شهر خانواده‌محور را دنبال می‌کنیم. همچنین با حوزه علمیه برای بررسی مبانی علوم دینی و نظریه جنسیت، با مجلس شورای اسلامی برای امکان‌سنجی تدوین قانون جامع خانواده، و با دانشگاه آزاد درباره آسیب‌شناسی سیاست‌گذاری برش جنسیتی همکاری‌هایی را آغاز کرده‌ایم.

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: این نشست‌ها تلاشی است برای حل مسائل کلیدی و مهم حوزه زنان و خانواده در چارچوب الگوی حکمرانی تمدنی و امیدواریم بتوانیم از یکپارچه‌سازی این پاسخ‌ها، به الگویی جامع و موثر در این زمینه دست یابیم.

فرهمندپور با اشاره به ضرورت توجه به عدالت و نظام دادرسی در الگوی حکمرانی تمدنی زنان و خانواده بیان کرد: هر تعریفی از حکمرانی که ارائه کنیم، فرایند دادرسی و نظام عدالت باید بخشی اساسی از آن باشد. در ستاد خانواده و زنان شورای عالی، میزهای تخصصی را در طول سال به‌طور مستمر برگزار می‌کنیم تا به موضوعات مهمی مانند حقوق خانواده و حقوق کودک بپردازیم. در همین راستا، بخشی از نشست‌های ما به موضوع عدالت و دادرسی اختصاص یافته و این نشست‌ها با مشارکت وزارت دادگستری و قوه قضاییه در حال برگزاری است.

وی به اهمیت احساس عدالت در جامعه اشاره کرد و گفت: عدالت، تنها در تحقق خود معنا پیدا نمی‌کند، بلکه باید احساس عدالت نیز در میان مردم، به‌ویژه زنان جامعه، تقویت شود. بسیاری از زنان جامعه احساس می‌کنند که نظام دادرسی کشور نسبت به مسائل و صدای آن‌ها حساسیت کافی ندارد. این حس عدم عدالت می‌تواند تاثیر منفی بر اعتماد عمومی به نظام قضایی داشته باشد، و ضروری است قوه قضاییه در کنار تحقق عدالت، به ایجاد و تقویت این احساس نیز توجه جدی داشته باشد.

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی به تجربیات خود در حوزه زنان و آگاهی از خلأها و ظرفیت‌ها در نظام قضایی اشاره کرد و افزود: یکی از ظرفیت‌های جدیدی که اخیراً مورد توجه قرار گرفته، استفاده از مجازات‌های جایگزین است که به‌ویژه می‌تواند در ارتباط با زنان تأثیرگذار باشد. این امر، به ایجاد احساس عدالت در میان زنان کمک می‌کند و ارتباط میان مردم و نظام دادرسی را تقویت می‌کند.

وی همچنین از شجاعت برخی مسئولان قضایی و تلاش‌های ساختارشکنانه آن‌ها برای دستیابی به عدالت قدردانی و خاطرنشان کرد: این نگاه ساختارشکنانه در بسیاری از موارد، موجب تامین عدالت و دیده شدن تمایزات در حوزه زنان و خانواده می‌شود. به عنوان نمونه، در دوره فعالیت خود در وزارت کشور، تلاش کردم تا با بازدیدهای سرزده از بندهای نسوان در زندان‌ها، مشکلات زندانیان زن و پرسنل زندان را از نزدیک مشاهده و پیگیری کنم. این تجربیات نشان می‌دهد که در برخی موارد، رویکردهای جدید و انعطاف‌پذیری در نظام دادرسی می‌تواند به‌طور مؤثری به اجرای عدالت کمک کند.

زنان زندانی در بازگشت با مخاطرات جدی روبرو می‌شوند

فرهمندپور بر اهمیت همکاری‌های بین‌دستگاهی و ضرورت ایجاد ساختارهای حمایتی برای زنان و خانواده در چارچوب الگوی حکمرانی تمدنی تاکید کرد و آن را نشان‌دهنده تلاش‌های مداوم ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تدوین یک مدل جامع و کارآمد در این حوزه دانست.

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، به مشکلات خاص زنان زندانی پس از آزادی اشاره کرد و گفت: زمانی که خانمی از زندان آزاد می‌شود، به‌ویژه اگر این زندان خارج از شهر باشد، اولین آسیب‌ها به محض خروج او از زندان آغاز می‌شود. بسیاری از این زنان پس از ورود به زندان، پشتوانه‌های خانوادگی خود را از دست می‌دهند و در مسیر بازگشت به شهر دچار مشکلات و مخاطرات جدی می‌شوند. ما در یکی از استان‌ها تلاش کردیم تا راهکاری برای تردد ایمن این زنان فراهم کنیم، در حالی که چنین مسائلی برای آقایان به این شدت وجود ندارد. این‌ها نقاط تمایز و تفاوت‌های ظریفی هستند که در سیاست‌گذاری‌ها باید مورد توجه قرار گیرند.

فرهمندپور همچنین با ذکر خاطره‌ای از شهید رئیسی بیان کرد: زمانی که خدمت خود را در شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز کردم، شهید رئیسی با من تماس گرفتند و ضمن تقدیر، جمله‌ای گفتند که هرگز آن را فراموش نمی‌کنم؛ ایشان فرمودند که زنان ما شایسته بهترین‌ها هستند. این جمله از سر صدق و عمق دلشان بود و از آن روز تاکنون، این مسئولیت را امانتی از جانب ایشان می‌دانم. امیدوارم بتوانیم به گونه‌ای عمل کنیم که زنان کشورمان به حقوق حقه خود و احساس عدالت دست یابند.

برای شکل‌دهی و طراحی الگوی حکمرانی حوزه زنان و خانواده، نیازمند پاسخ به پرسش‌های اساسی هستیم که هر یک از این پاسخ‌ها بخشی از این الگو را تکمیل می‌کند. این نشست‌ها در حوزه‌های مختلف، از جمله مدیریت شهری، نظام دادرسی، برش‌های علمی و سیاست‌های کلان، با همکاری قوه مقننه، قوه قضاییه، دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها، دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و حوزه علمیه برگزار شده‌اند.

فرهمندپور تأکید کرد که این نشست‌ها به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شده، اما پایان کار در این مقطع نخواهد بود. تا زمانی که اجزای این الگو به‌طور کامل شکل نگرفته‌اند، نشست‌ها با مشارکت دستگاه‌های مرتبط ادامه خواهند یافت. نشست اول به موضوع نقش حلقه‌های میانی و مشارکت آنها در نظام حکمرانی اختصاص داشت که به نتیجه رسیدیم باید این نشست‌ها تکرار شوند. امروز نیز شاهد یک نشست علمی، جدی، مفید و پربار بودیم و نتیجه‌گیری همه متخصصین و کارشناسان حاضر این بود که این مباحث نیاز به پیگیری بیشتری دارند.

عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینی زنان ارزش‌آفرین با تاکید بر اینکه باید در لایحه بودجه سال آینده توجه ویژه ای به اشتغال زنان شود، گفت: ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان منجر به کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی جامعه و رشد اقتصادی می‌شود.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان سبب کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی می‌شود

اعظم خضری در گفت و گو با خبرنگار ایرنادرباره اعتبارات پیشنهادی در حوزه زنان که در قالب لایحه بودجه ۱۴۰۴ به تازگی تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است، اظهار داشت: موضوع زنان در سال های اخیر بیشتر مورد توجه بوده اما کافی نیست و ضرورت دارد که دولت و مجلس با هم افزایی در این خصوص اتفاقات خوبی را در بودجه سال آینده رقم بزنند.

وی با اشاره به برخی موضوعات و مسائلی که قشر بانوان با آن روبرو هستند، بر ضرورت توجه به موضوع آموزش و توانمندسازی حوزه زنان تاکید کرد و افزود: حمایت از بانوان در قالب ارائه آموزش های مختلف و با هدف توانمندسازی این قشر عظیم جامعه در بودجه باید مورد توجه باشد تا در پی این آموزش ها فرصت های شغلی جدید برای بانوان ایجاد شود.

عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینی زنان ارزش‌آفرین تاکید کرد: ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان از موضوعات بسیار مهم است که باید در بودجه سالیانه دیده شود زیرا آثار خود را در کاهش فقر، بهبود کیفیت زندگی خانواده و رشد اقتصادی کشور نشان خواهد داد؛ از این رو ضرورت دارد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ بر ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان به عنوان کلید توسعه پایدار کشور توجه داشته باشد.

خضری، رفع مشکلات حوزه اشتغال و اقتصاد بانوان را کلید توسعه پایدار کشور عنوان کرد و افزود: توجه به موضوعات اقتصادی خانواده‌ها که زنان از ارکان آن هستند، می تواند به عنوان کلید باز کردن قفل های اقتصادی کشور عمل کند و موفقیت طرح ها و برنامه های عمومی و اختصاصی را افزایش دهد.

به گفته وی، آسیب شناسی برنامه‌های بودجه سال‌های گذشته برای رفع اشکالات لایحه بودجه ای که به مجلس ارائه شده، راهگشا است و در این زمینه معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی که در حوزه توانمندسازی زنان مسئولیت دارند، می توانند قوی تر عمل کنند.

کارآفرین برتر کشور با بیان اینکه برخی مسائل حوزه زنان نیز باید از سوی قوه قضاییه، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بازنگری شود، اظهار داشت: در حوزه زنان باید از کارهای جزیره‌ای اجتناب و با مشارکت بانوان و ذی نفعان در این حوزه مشکلات بانوان را به دست خودشان رفع کرد.

سهم ۱۴.۳ درصدی زنان از نرخ مشارکت اقتصادی

بر اساس آخرین اطلاعات انتشار یافته از سوی مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت اقتصادی زنان در بهار امسال به ۱۴.۳ درصد رسیده است؛ این شاخص که بیانگر فرصت‌های حضور زنان در بازار کار است، برای زنان گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال ۸.۸ درصد و برای گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال۲۶.۴ درصد و گروه سنی ۳۰ ساله و بیشتر ۱۴.۳ درصد اعلام شده است.

از سوی دیگر نرخ بیکاری زنان در کشور در حالی از سوی مرکز آمار ۱۵ درصد اعلام شده است که این شاخص برای مردان ۷.۷ درصد بوده یعنی نرخ بیکاری در زنان دو برابر مردان است.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز سه‌شنبه – یکم آبان ماه – پس از حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و ایراد سخنانی، بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم کرد؛ این بخش از لایحه بودجه شامل چهار زیربخش «احکام»، «سقف منابع بودجه عمومی دولت»، «ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی» و «فروض برآورد منابع و مصارف» است.

قرار است طبق اعلام رئیس مجلس شورای اسلامی ، کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در جلسه علنی هشتم آبان مورد بررسی قرار گیرد و به رای گذاشته شود.

دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور قصد دارد تا با ساماندهی ۴۰ درصد هزینه مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های دولتی، منابع این بخش را به صورت هدفمند در اموری چون حمایت از زنان و توانمندسازی آنان، ترویج ازدواج، حمایت از خانواده و دانش آموزان مناطق محروم و شیر مدارس هزینه کند.

بر اساس جزء ۱ بند پ تبصره ۸ که به موضوع «آﻣﻮزش، پژوﻫﺶ و ﻓﺮهنگ» اختصاص دارد، آمده است: شرکت های موضوع بند «پ» تبصره ۴ این قانون و شرکت‌هایی که دولت (یا شرکت های دولتی و یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت) دارای عضو هیات مدیره بوده، مکلفند در اجرای تکالیف قانون و مقرراتی مربوط، حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور مسئولیت های اجتماعی خود را در مقاطع سه ماهه به میزان ۲۵ درصد به حساب «مسئولیت های اجتماعی و محرومیت زدایی» به نام سازمان برنامه و بودجه کشور در خزانه داری کل کشور واریز کنند.

منابع حاصل از این بخش به صورت تجمیعی و مطابق برنامه عملیاتی و در راستای اجرای اهداف برنامه هفتم پیشرفت، صرف تولید محتوای فرهنگی، برنامه ترویج ازدواج، حمایت از خانواده، برنامه‌های جوانی جمعیت، برنامه توانمندسازی بانوان و آسیب زدایی از زنان و خانواده، تامین شیر مدارس، تقویت سرمایه انسانی دانش آموزان با اولویت مناطق محروم، دانش آموزان بازمانده از تحصیل، حمایت از نخبگان و مدارس استعداد درخشان کنند.

هم افزایی و ارتقای فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی، هنری و ورزشی از قبیل موضوعات قرآنی، برنامه‌ها و فعالیت‌های ستاد ملی جمعیت، اعتکاف، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، مرمت بناهای تاریخی، اردوهای زیارتی و راهیان نور و پیشرفت، اردوهای جهادی، گردهمایی‌ها، یادواره ها و گلزارهای شهدا، طرح مسجدمحوری، کمک به مساجد، ارتباط حوزه و دانشگاه، گروه ها و مجامع تخصصی مردمی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانه‌ای نوین، نشر و کتاب، ترویج فرهنگ کتابخوانی و تولید محتوای فرهنگی فاخر فارسی در فضای مجازی، گردشگری، پروژه های مناطق محروم، حاشیه شهرها و سکونتگاه‌های غیررسمی توسعه و آموزش سواد رسانه ای از دیگر هزینه‌کردهای این منابع در لایحه دولت است.

همچنین دولت در تبصره ۱ ماده واحده این لایحه که به عوارض و مالیات اختصاص دارد، بودجه ای برای جوانان در نظر گرفته است.

در این بند آمده است: در اجرای بند ث ماده ۷۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت موضوع اختصاص ۲۷ صدم درصد از کل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده برای ساماندهی امور جوانان و ترویج و تعمیم فعالیت بدنی و همگانی شدن ورزش این قانون واریز و به وزارتخانه‌های ورزش و جوانان به میزان ۶۰ درصد و آموزش و پرورش به میزان ۴۰ درصد پرداخت می شود.

دانشگاه آزاد اسلامی از کاهش ۵۰ درصدی شهریه برای پذیرفته‌شدگان سال ۱۴۰۳ خبر داد. این تخفیف مشروط به سپردن تعهد خدمت محضری به مدت ۳ سال است.

شهریه دانشگاه آزاد برای دانشجویان علوم پزشکی کاهش یافت

دانشگاه آزاد اسلامی با صدور ابلاغیه ای که به امضای محسن نفر معاون علوم پزشکی این دانشگاه رسیده اعلام کرد: نظر به مسئولیت اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی که متضمن همکاری با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حیطه پزشکی خانواده می‌باشد، به منظور حمایت از پذیرفته شدگان رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین تامین نیروی مورد نیاز مراکز درمانی تابع در سراسر کشور مقرر شد: در صورت تمایل پذیرفته شدگان یاد شده به استفاده از ۵۰ درصد کاهش شهریه با رعایت شرایط ذیل نسبت به سپردن تعهد خدمت در مناطق مورد نیاز دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنند.

شرایط دانشگاه برای این منظور به شرح زیر آمده است:

۱. تعهدات مربوط به این طرح فقط مختص پذیرفته‌شدگان سال ۱۴۰۳ بوده و کاملاً اختیاری است.

۲. دانشجویان می‌توانند با سپردن تعهد خدمت محضری به مدت حداقل ۳ سال از کاهش ۵۰ درصدی شهریه بهره‌مند شوند.

۳. مدارک تحصیلی (شامل دانشنامه و ریز نمرات) این فارغ‌التحصیلان تا پایان دوره تعهدات در دانشگاه آزاد اسلامی باقی خواهد ماند.

۴. شروع تعهدات پس از فراغت از تحصیل و بعد از انجام خدمات طرح نیروی انسانی یا خدمت سربازی خواهد بود.

۵. در صورت قبولی این دانش‌آموختگان در دوره‌های دستیاری، ادامه تعهدات به بعد از اتمام تحصیلات دوره دستیاری و تعهدات ناشی از آن موکول می‌شود.

۶. دانشجویان برای بهره‌مندی از این طرح باید اقدام به ارائه تعهد محضری از طریق دانشگاه محل تحصیل خود کنند.

۷. محل خدمت فارغ‌التحصیلان پس از فراغت از تحصیل توسط دانشگاه و در مناطق و مراکز درمانی مورد نیاز تعیین خواهد شد.

این طرح به‌منظور تسهیل تحصیل و خدمات رسانی طراحی شده است.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از رتبه بندی دانشگاه‌های فعال فرهنگی کشور برای نخستین بار توسط ISC خبر داد.

دانشگاه‌های فعال فرهنگی ایران توسط ISC رتبه بندی شدند

 محمدمهدی ذوالفقارزاده روز پنجشنبه در اختتامیه اولین دوره جشنواره‌ ملی جریان که با هدف شناسایی، معرفی و به اشتراک گذاری تجارب موفق فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، هویت‌بخشی به کارهای فرهنگی و احترام به عرصه فرهنگ جامعه و فعالان است.

وی با اشاره به ارسال ۷۵۰ اثر به این جشنواره، افزود: آثار فرستاده شده در چهار محور فردی، گروهی، سازمانی و فعالیت‌های بین‌المللی داوری شده و تعداد ۸۲ دانشگاه در این رویداد شرکت کرده‌اند.

وی گفت: تعداد ۲۸ هیات علمی، پنج سرآمد فرهنگی، هفت مدیر فرهنگی و ۱۵ یاوران علمی به همراه ۳۱ اثر در بخش گروهی و پنج اثر در بخش بین المللی مورد تقدیر قرار گرفتند.

ذوالفقارزاده با بیان اینکه آثار ارائه شده به این جشنواره بسیار ارزشمند و الهام بخش بود، اظهار کرد: دانشگاه‌های تهران، شیراز و فردوسی مشهد با یازده، هشت و هفت اثر در جایگاه اول تا سوم بخش سازمانی قرار گرفتند و دانشگاه‌های فعال فرهنگی برای نخستین بار توسط isc رتبه بندی شدند.

وی ادامه داد: شاخص‌های این رتبه‌بندی شامل درصد میزان تصدی‌گری گروه‌های دانشجویی، سرانه فعالیت‌های فرهنگی، درصد تعداد دانشجویان به انجمن‌ها، کانون‌ها و تشکل‌ها، رتبه کل برنامه‌های اجرا شده، تعداد نشریات دانشجویی و تعداد اساتید مشاور انجمن‌ها است.

وی در خصوص دانشگاه‌های فعال فرهنگی کشور در نظام رتبه بندی، تشریح کرد: دانشگاه‌های فردوسی مشهد، الزهرا، علامه طباطبایی و تربیت مدرس به‌عنوان دانشگاه‌های فعال فرهنگی بالای ۶ هزار دانشجو، دانشگاه‌های مراغه، بجنورد، دامغان، صنعتی ارومیه دانشگاه‌های فعال فرهنگی بین سه تا ۶ هزار دانشجو و مرکز آموزش عالی اقلید، ولایت ایرانشهر، حضرت معصومه(س) قم و میبد دانشگاه‌های فعال فرهنگی کمتر از سه هزار دانشجو انتخاب شدند.

قرارداد ساخت فیلم داستانی واقعه‌ ۲۷ خرداد دانشگاه تبریز بسته شد

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز با اشاره به نقش مهم تبریز و دانشگاه تبریز در پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز چهلم‌های شهدا از این شهر، اظهار کرد: دانشجویان دانش بنیان دانشکده‌ فنی دانشگاه تبریز در عصر شنبه ۲۷ دی ماه سال ۱۳۶۵، به وسیله‌ رژیم بعثی عراق و با گرای منافقین کوردل به درجه‌ رفیع شهادت رسیدند، بنابراین دانشگاه تبریز جزو نخستین نهادهایی بود که در مسیر دفاع ملی قدم برداشت.

حجت الاسلام و المسلمین سعید علیزاده ادامه داد: قرارداد ساخت فیلم داستانی واقعه‌ ۲۷ خرداد بسته شده که امیدواریم بتوانیم با انجام این قبیل کارهای فرهنگی که یک جریان فرهنگی محسوب می‌شود، روایتگر این واقعه‌ مهم، ماندگار و حماسی در اذهان آیندگان باشیم.

وی در خصوص نخستین جشنواره‌ ملی جریان نیز گفت: جشنواره‌ جریان، کارزار اراده‌ها و مسابقه‌ای برای معرفی آثار فرهنگی است که می‌تواند ارزش‌ها و کارهای فرهنگی انقلاب و نظام اسلامی را ماندگار تر کند.